هکرهای بزرگ دنیا
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
روبرت تاپان موریس
دانشجوی فارغ التحصیل دانشگاه کرنل، روبرت موریس "Robert Tappan Morris" سال 1988 میلادی چیزی ساخت که باعث شهرت جهانی و ماندگاری تاریخی نامش شد. چیزی که باعث شهرت موریس شده بود، یک کرم رایانه ی به نام موریس بود. کرم های رایانه ی این روزها ماهیت مخرب دارند. اما آن زمان موریس که به دلیل تولید چنین کرمی مورد محاکمه قرارگرفته بود، ادعا می کرد این کرم را برای سنجش میزان بزرگی اینترنت ساخته است و هدف سوئی از این کار نداشته.
![]() |
در دوم نوامبر سال 1988 که این کرم برای نخستین بار به سیستم های رایانه ی وارد شد، حدود 6 هزار رایانه (حدود 10 درصد رایانه های متصل به اینترنت آن زمان) را مورد حمله قرار داد. این کرم بسیار بی خطر به نظر می رسید، اما به دلیل نقص در الگوریتم تکرار خود، تعداد زیادی کپی از خود می ساخت. این مساله باعث اختلال در بالا آمدن یا لود دستگاه ها و در نهایت بازگشت به خود موریس می شد. سال 1989 میلادی، موریس نخستین فردی بود که به جرم ایجاد اختلال و سوءاستفاده از برنامه های رایانهی وتخلف از قانون تحت تعقیب قرار گرفت و در نهایت دستگیر شد.
مارک آبنه ملقب به “فیبر اپتیک”
![]() |
مارک آبنه "Mark Abene" فردی است که شاید هرگز نام او را نشنیده باشید. او هرگز به وزارت دفاع ایالت متحده نفوذ نکرده، هیچ سیستم کامپیوتری را هک نکرده و به هیچ بانکی نیز از طریق کامپیوتر دستبرد نزده است. کاری که باعث شهرت او شد، ضربه زدن به AT&T بود.
آبنه به عنوان عضوی از شبکه هکرهای Masters of Destruction )کارشناسان تخریب(، باعث ایجاد اختلال در سیستم های مخابراتی AT&T شد.
با مختل شدن سیستم تلفنی AT&T، بیش از 60 هزار کاربر تلفن برای 9 ساعت مداوم از سرویس مخابرات خارج شدند و امکان برقراری تماس تلفنی نداشتند. آنها بلافاصله آبنه را به عنوان مقصر اعلام کردند و سرویس مخفی آمریکا او را دستگیر و تجهیزاتش را مصادره کرد.
در حالیکه که AT&T اعلام کرد این اشتباه از طرف خود آنها به وجود آمده است، اما باز آبنه به جرم نفوذ به سیستم های مخابراتی و ایجاد اختلال، متهم درجه اول شناخته شد. در نهایت نیز با افزایش جرائمش، به یک سال حبس در زندان فدرال محکوم شد. این مساله شهرت جهانی «نخستین هکر» را برای مارک آبنه به ارمغان آورد.
کوین پولسن ملقب به «دانته سیاه»
![]() |
یکى از جالب ترین هک هاى تاریخ را فردى به نام کوین پولسن "Kevin Poulsen" ملقب به «دانته سیاه» انجام داده است.
رادیوى KIIS-FM لس آنجلس به شنونده هاى خود وعده جایزه یک پورشه ۹۴۴ S2 را به یکصد و دومین تماس گیرنده داده بود. براى قرار گرفتن در رتبه ۱۰۲ میان این همه شرکت کننده در یک برنامه رادیویى، پولسن مشهورترین و جالب ترین هک خود را انجام داد. او به خطوط تلفنى ایستگاه رادیویى لس آنجلس نفوذ کرد و کنترل همه تماس هاى ورودى را به دست گرفت تا مطمئن شود خودش صد و دومین تماس گیرنده خواهد بود.
هنگامى که FBI پولسن را تحت تعقیب قرار داد، او مجبور به فرار و مخفى شدن شد. اما هنگام پخش یک شو تلویزیونى مشهور به نام «معماهاى حل نشدنى» همه خطوط تلفنى آنها را هنگام اجراى زنده برنامه مختل کرد. مى توان پولسن را یکى از زبردست ترین هکرهاى تاریخ دانست. او سرانجام در سال ۱۹۹۱ میلادى دستگیر و به جرائم مختلفى همچون سوءاستفاده هاى کامپیوترى، پول شوئى و تخلف از قوانین متهم شد. اتهام او سنگین ترین حکمى است که تا به امروز براى یک هکر صادر شده است.
جالب اینجا است که او در طول مدت حبس نیز بیکار نماند و به همکارى با FBI پرداخت. وى توانست در ۱۸۰ پرونده جرایم سایبرى به پلیس آمریکا کمک کرده و حتى تعدادى از شکارچیان جنسى در شبکه اجتماعى MySpace را به دام بیاندازد.
کوین میتنیک
![]() |
کوین میتنیک "Kevin Mitnick"، از جمله هکرهاى بسیار مشهور تاریخ است. او نخستین فردى است که به دلیل انجام هک در فهرست مجرمان تحت تعقیب FBI قرار گرفت. به عنوان کارشناس مهندسى اجتماعى ( social engineering)، میتنیک فقط کامپیوترها را هک نمى کرد، بلکه ذهن افراد را نیز مورد حمله قرار مى داد.
در سال ،۱۹۷۹ در سن ۱۶ سالگى، میتنیک نخستین هک خود را با ورود به سیستم کامپیوترى و کپى کردن نرم افزارهاى تحت مالکیت یک شرکت انجام داد. او از طریق برقرارى ارتباط با کارکنان شرکت هاى مختلف با تلفن یا ایمیل، آنها را گول مى زد و رمزعبور و دیگر اطلاعات امنیتى را از زیر زبانشان مى کشید.
وى بعد از دوسال و نیم تحت تعقیب بودن، سرانجام دستگیر و به ۵ سال حبس محکوم شد. جرم او ایجاد اختلال در شبکه هاى تلفنى، نفوذ به شبکه هاى کامپیوترى و سرقت نرم افزار اعلام شده بود. در حال حاضر، او تجارت خود را راه اندازى کرده است و مدیر شرکت مشاوران امنیتى Mitnick Security Consulting است.
تسوتومو شیمومارا
![]() |
همان طور که می دانید، همه هک ها بد نیستند. همه هکرها نیز کلاه سیاه نیستند. تسوتومو شیمومارا "Tsutomu Shimomura " یکى از هکرهاى کلاه سفید است که فعالیت هاى او نه تنها ضررى به کسى وارد نکرده بلکه مفید نیز بوده است.
کارهاى شیمومارا را باید مدیون کوین میتنیک بدانیم. در سال ۱۹۹۴ میلادى، کوین میتنیک تعدادى از فایل هاى شخصى شیمومارا را دزدید و آنها را در دنیاى وب پخش کرد. انگیزه انتقام شیمومارا را بر آن داشت تا با استفاده از روش هاى ردیابى آنلاین، موقعیت میتنیک را بیابد و درسى درست و حسابى به او بدهد. او با کشف چنین تکنیکى توانست به FBI براى پیدا و دستگیر کردن میتنیک کمک کند.
ریچارد سالتمن
![]() |
در ابتداى جوانى، ریچارد سالتمن "Richard Saltman " دانشجوى فارغ التحصیل و برنامه نویس فعال در مرکز مطالعات هوش مصنوعى دانشگاه MIT بود. این مرکز جایى بود که سالتمن با معناى واقعى هک کردن آشنا شد. او یکى از حامیان سرسخت متن باز بودن برنامه ها و سیستم عامل هاى کامپیوترى بود. هنگامى که MIT براى سیستم هاى کامپیوترى دانشجویان و کارمندان خود در بخش علوم کامپیوترى رمزعبور تعیین کرد، این مساله براى سالتمن ناراحت کننده بود و به همین دلیل وارد جنگ مجازى با آنها شد. براى این کار، رمزهاى عبور کاربران را رمزگشایى کرد - این عمل در سال ۱۹۷۰ کار چندان آسانى نبود و رمزهاى آنها را از طریق ایمیلى خالى که محتوایى نداشت برایشان ارسال کرد.
در سال ۱۹۸۰ میلادى، سالتمن از اینکه بیشتر شرکت هاى تولیدکننده نرم افزار، حق تالیف محصولاتشان را مخصوص خود مى دانند و آن را در اختیار دیگران نمى گذارند ناراحت بود. همین موضوع باعث شد او اعتبارنامه عمومى GNU و سیستم عامل GNU را به وجود بیاورد. این سیستم عامل بر پایه یونیکس و کاملا رایگان و متن باز است و با یونیکس هم سازگارى کامل دارد.
لینوس توروالدز
![]() |
پیرو فعالیت هاى سازنده سالتمن در ارائه خدمات رایگان و متن باز به کاربران، او را باید یکى از هکرهاى کلاه سفید دانست. توروالدز "Linus Torvalds" نیز یکى دیگر از کلاه سفیدها است. فعالیت هاى هکرى او با کومودورهاى قدیمى VIC-20 و Sinclair QL شروع شدند. او با هک کردن بازى هاى ویدئویى مى خواست از عملکرد آنها اطلاع کسب کند.
در سال ۱۹۹۱ میلادى، کامپیوترى با پردازنده اینتل ۸۰۳۸۶ خریدارى کرد و با آن شروع به نوشتن هسته اولیه لینوکس کرد. او ابتدا لینوکس را تحت لیسانس محدود خود بنیان گذاشت، اما بعد آن را تحت گواهى نامه GNU GPL گسترش داد.
توروالدز به طور مداوم پشتبانى از لینوکس کرنل را ادامه نداد اما با ماهیت متن باز بودن این سیستم عامل و توزیع هاى رایگان آن، این سیستم رشد کرد و در نهایت تبدیل به یکى از سیستم عامل هاى محبوب هکرها شد.امروزه همه توروالدز را فردى تاثیر گذار در دنیاى نرم افزار مى دانند و کسى به عنوان هکر از او یاد نمى کند.